Kirjavinkki – Chris Cleave, Sodassa ja rakkaudessa

Yhteistyössä www.suomalainen.com*

Sain kesälomani aikana luettavakseni ensi viikolla ilmestyvän uutuuskirjan. Chris Cleaven Sodassa ja rakkaudessa on sisäkantensa kehujen mukaan mm. ”Erittäin kiehtova, hienosti rakennettu romaani.”(Guardian) ja ”Vaikuttava rakkaustarina keskellä poikkeuksellisia tapahtumia, jotka Cleave kuvailee niin elävästi kuin ne olisivat tapahtuneet vain viikko sitten. Dialogi on erityisen taidokasta.”(Bookseller).

En voisi olla enempää samaa mieltä.

Totta puhuakseni, jännitin hieman etukäteen ottaessani luettavakseni kirjan, jonka kirjoittajasta en ollut aiemmin kuullut – saati sitten lukenut hänen teoksiaan. Mitä jos en olisikaan pitänyt siitä yhtään?

Arvostan omaa vapaa-aikaani niin paljon, etten yleensä tuhlaa aikaani sellaisten kirjojen parissa jotka eivät kohtuullisen nopeasti niin sanotusti imaise mukaansa. Nyt, kun kerran kirjan vastaanottaessani lupauduin siitä myös kirjoittamaan, olisin pakotettu myös lukemaan jok’ikisen kaikkiaan 392sta sivusta, jotka teos pitää sisällään.

Onneksi ”imaisu” tapahtui aivan alkumetreillä. Cleaven henkilöhahmot tuntuivat äärettömän samaistuttavilta ja aihepiirit joiden ympärillä kirja pyörii, juuri sellaisia jotka minua liikuttavat.

Vaikka tapahtumat sijoittuvatkin toisen maailmansodan julistamiseen ja sitä seuranneisiin noin kolmeen vuoteen, ne herättävät hyvin paljon ajatuksia myös tämänhetkisestä maailmantilanteesta. Eivätkä vain ainoastaan sodista, vaan myös rasismista ja toisen ihmisen kohtaamisesta hädän hetkellä. Kuinka paljon meillä ihmisillä onkaan vielä opittavaa.

Ja rakkaus. Ehkäpä tärkein kirjan teemoista. Rakkaus, joka syttyy ohikiitävässä hetkessä ja sitoo kiinni vaikkei yhteisenä liimana ole muuta kuin kirjeet. Rakkaus, joka ylittää ihonvärin ja luokkaerot. Rakkaus, joka saa jaksamaan raskaimmatkin hetket. Sillä rakkaudella tämän kirjan tarina on vahvimmin sidottu. Ja ehkä juuri siksi se minuun, ikuiseen herkkikseen, niin kovasti osuikin.

Chris Cleave – Sodassa ja rakkaudessa ilmestyy kauppoihin maanantaina, 22.elokuuta. Jos et tänä syksynä lue kuin yhden kirjan, suosittelen vahvasti valitsemaan tämän. Saat sen suomalainen.comista* täältä*!

Katso Suomalaisen parhaimmat kirjatarjoukset osoitteessa www.suomalainen.com!*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s